VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
JessicaFotografie-1.jpg
20 maart 2018 - Maarten van Ham

“Elkaars expertise ten volle benut”

Ten Brinke nieuwe partner in Meerrijk

“Het was van meet af aan duidelijk dat wij op een prettige manier zouden JessicaFotografie-1.jpgsamenwerken,” opent Johan Hofmans. “Qua cultuur is Huybregts Relou vergelijkbaar met Ten Brinke. Open, eerlijk, geen verborgen agenda’s. Degelijk en solide. Een man een man, een woord een woord.” Niet zo verwonderlijk dus dat Ten Brinke CoHof na een eerste project in Meerrijk, Eindhoven, opnieuw koos voor samenwerking met VB Groep.

 

Ten Brinke Group is een internationaal opererend vastgoedbedrijf met vestigingen in Nederland, Duitsland, Spanje, Portugal en Griekenland. Een familiebedrijf met zo’n 800 medewerkers en een historie van meer dan 115 jaar. Ten Brinke, dat circa 85% van zijn omzet bij onze oosterburen realiseert, werkt bij voorkeur samen met lokale partners. Overtuigd van de potentie van de regio Groot Eindhoven, startte het bedrijf begin 2016 een joint venture met projectontwikkelaar Johan Hofmans en zakelijk verhuurmakelaar Jessy Couwenberg: Ten Brinke CoHof.

 

Ten Brinke, MRP en Huybregts Relou

De eerste stap die Ten Brinke CoHof in Eindhoven zette, was een binnenstedelijke ontwikkeling nabij de Hoogstraat. Een prachtig plan met 28 woningen en 37 appartementen dat binnenkort in uitvoering gaat. Hofmans: “Vervolgens kwam Meerrijk op ons pad, een nieuwbouwwijk aan de westzijde van de stad, nabij Eindhoven Airport. Hier wachtte een eerdere ontwikkeling van ASR, dat werd overgenomen door MRP Development. Het ging hier in de eerste fase om 31 woningen en 21 appartementen, direct tegen een winkelcentrum, waarvoor al een aannemingsovereenkomst met Huybregts Relou was getekend. De focus van MRP lag niet direct op Eindhoven en daarom benaderde de ontwikkelaar ons als samenwerkingspartner.”

 

Vlotte en prettige samenwerking

Eind 2016 kon het nieuwe team aan de slag met de realisatie van de ‘waterwoningen’ en ‘waterzicht appartementen’. Hofmans: “Bouwen in een bestaande omgeving, met diverse stakeholders, in het staartje van de crisis en dan ook nog eens met een voor ons nieuwe aannemer … dat was geen eenvoudig traject. Maar het is verrassend goed verlopen, mede dankzij de vlotte en prettige samenwerking. Huybregts Relou toont initiatief, ontzorgt ons door het contact met kopers over te nemen en komt proactief met advies. Het denkt met ons mee over zaken als haalbaarheid, timing en kostenbesparing. En als we het eens ergens over oneens zijn, dan wordt dat meteen bij een kop koffie uitgesproken; in klare taal, zonder gedoe. Precies zoals wij willen werken.”

 

Vanuit taakstellend budget

De commercialisatie van de eerste fase verliep zo voorspoedig dat meteen werd doorgepakt met de ontwikkeling van ‘de parel van Meerrijk’: een 70 meter hoge woontoren met 88 luxe appartementen van 80 tot 200 m2, verdeeld over 23 bouwlagen, variërend in prijs van € 235.000 tot € 660.000. Hofmans: “Ook voor deze ontwikkeling hebben we de samenwerking met Huybregts Relou weer opgezocht. Dit keer zijn we het project gestart als een bouwteam, vanuit een taakstellend budget. Door van meet af aan met elkaar aan tafel te gaan zitten, kan ieders expertise ten volle worden benut. Voor een optimaal resultaat, tegen zo laag mogelijke kosten. Begin 2018 is de verkoop gestart en de voortekenen zijn ronduit positief. Ik verwacht dat de uitvoering tegen de zomer kan beginnen en dat we dan midden 2020 kunnen opleveren.”

 

Duurzame samenwerking

“Wij zijn absoluut voorstander van duurzame samenwerking,” besluit Hofmans. “Je weet wat je aan elkaar hebt, gaat voor hetzelfde doel, dezelfde ambitie, met oog en oor voor elkaars belangen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat het ook persoonlijk klikt, want samenwerken hoort ook plezierig te zijn. Nu we elkaar eenmaal gevonden hebben, wordt wat ons betreft dit partnership met Huybregts Relou en VB Groep zeker gecontinueerd.”

610_1440.jpg