VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
Huybregts_Relou_Ster.png
23 juni 2016 - Robin Neggers

Na 5 maanden een mooi resultaat

Huybregts_Relou_Ster.png

Mijn naam is Robin Neggers, ik ben negentien jaar oud en ik ben tweedejaars student aan de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool te Eindhoven. Ik heb negentien weken lang een stage gevolgd bij Huybregts Relou in de richting communicatie/marketing. De stage was bedoeld als meewerkstage, voor mij om al de kennis geleerd tijdens mijn opleiding toe te kunnen passen in de breedste zin van de praktijk en persoonlijk voor mij om meer te ontdekken van het brede werkveld waarin we zitten.

Het moeilijkste voor mij is ontdekken wat ik wil, iets waar ik altijd al wel moeite mee heb gehad. Maar waar ik tijdens mijn stage pas echt achter ben gekomen. Daarom ben ik bereid geweest zo veel uit mijn tijd bij Huybregts Relou te halen als mogelijk is en zo veel mogelijk van de praktijk te kunnen zien. Hiervoor heb ik aan het begin van mijn stage drie doelstellingen opgesteld aan de hand van kennis, houding en gedrag:

  • Kennis: Aan het einde van mijn stage weet ik zo goed mogelijk hoe communicatie in de praktijk wordt toegepast (intern en extern) en weet ik beter welke richting ik in wil in de toekomst, zowel praktisch als theoretisch gezien. Maar heb ik vooral doelstellingen en/of een plan voor de toekomst om dit verder uit te breiden.
  • Houding: Ik wil tijdens mijn stage vaker het initiatief nemen en een goede/actieve houding aan nemen ten aanzien van mijn stage om er zo veel mogelijk uit te halen en om mijn andere doelstellingen beter tot voltooiing te brengen.
  • Gedrag: Tijdens mijn stage wil ik meer durven: durven te schrijven, naar voren durven komen, mijn mening en ideeën durven te laten horen aan anderen.

 

Met name mijn eerste doelstelling vind ik van belang. Ik zie deze stage echt als een kans voor mezelf om me verder te ontwikkelen en proberen meer over mezelf te weten te komen. Mezelf te leren kennen, zodat ik na mijn stage beter kan zeggen wat ik wil, wat ik zoek wat mijn kracht is en wie ik ben. 

De reden dat ik voor Huybregts Relou heb gekozen is omdat zij de mogelijkheden en kansen bieden om mijn persoonlijke doelstellingen te realiseren. Daarnaast heerst er een fijne sfeer met vriendelijke mensen. Wat mij het gevoel heeft gegeven dat ik mijn doelstellingen kan bereiken, dat ik veel initiatieven kan pakken en ook durf te pakken. Ook boden ze mij de kans aan om mee te werken aan een geheel nieuw project binnen de organisatie (9+ organisatie), waar ik vanaf het begin mee in kon stromen en wat me dermate interessant leek. Dit project kon dienen als rode draad binnen mijn stage waardoor ik uiteindelijk een stage met structuur en diepgang had.

Graag wil ik Huybregts Relou bedanken voor de mogelijkheden en de kansen die ze mij aanboden en voor deze leuke tijd als stage. Ook wil ik mijn stagebegeleider, Maarten van Ham, bedanken voor het goed begeleiden en vooral het oprecht helpen van mij tijdens mijn stage en richting mijn toekomst. Ook voor alle tijd en energie die hij in mij heeft gestoken. Mijn complimenten daarvoor. Daarnaast wil ik Huybregts Relou ook nog bedanken voor de fijne tijd hier, ik heb het gevoel gehad van waarde te zijn voor de organisatie, maar ook het gevoel gehad serieus te worden genomen. Iedereen was vanaf het eerste moment vriendelijk en open tegen me. Ik heb hier het gevoel gehad dat ik niet als ‘stagiaire’ werd gezien.

 

Robin Neggers
Student Fontys Hogeschool Communicatie, Eindhoven

 

Abonneer jezelf op onze artikelen