VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
14 oktober 2015 - Giel van den Aker

Kennisdelen werkt! Zeker in de conservatieve bouwsector

Binnen VB Groep staan we steeds meer open voor het fenomeen kennisdelen en zien we er zeker ook de steeds meer de voordelen van in. We zien ook dat potentiële opdrachtgevers deze houding dan ook waarderen en als transparant en integer bestempelen.

Op 8 september heeft Huybregts Relou Zorgverlener Renier van Arkel (Reinier van Arkel is al meer dan vijf eeuwen een gespecialiseerde aanbieder van psychische en psychiatrische hulpverlening) de mogelijkheid geboden om op het werk een kijkje te nemen in de keuken van uitvoering op het werk van Kempenhaeghe.

Bij Renier van Arkel leefde ten aanzien van het genoemde werk een aantal specifieke vragen te weten:

    • Ontwikkeling van het instellingsterrein; welk masterplan ligt erachter, hoe is dat tot stand gekomen? En hoe wordt dat op de markt gebracht?
    • In hoeverre kan domotica de klanten en zorgverleners helpen
    • Informatie over BIM, hoe werkt dat? Waar moeten we op letten als we zelf met bedrijven daarmee gaan werken.

Het mag duidelijk zijn dat als onze opdrachtgever Kempenhaeghe hier de achterliggende gedachtes zou delen dit meer een meer transparanter beeld zou geven dan wanneer we zelf onze diverse activiteiten zouden delen. We zijn trots dat de directievoerende partij namens de opdrachtgever het dan ook meer dan prima vond om de visie en besliskaders namens Kempenhaeghe met Renier van Arkel op locatie met hen te delen.

Dat ons uitvoeringsteam Renier van Arkel vervolgens nog mee nam in de wereld van BIM, vervolgd door een rondgang op de locatie waar zowel de zorgunits en de marktwoningen werden bezocht was een mooie en zeker waardevolle afsluiting.

Moraal van bovenstaande verhaal zit hem dan ook in het niet alleen maar zenden van informatie, en spreken over jezelf als bouwer, daar prikt een potentiële opdrachtgever wel doorheen. Maar een interactieve houding met de juiste interesse in hun specifieke knelpunten zijn de meer waardevolle gevoelens die ze willen voelen en of ervaren. Kennisdeling geeft vertrouwen en leidt beter tot oplossingen en vormt basis om elkaar op zoek te gaan naar deze juiste oplossingen.

In de bouwsector staan we toch nog steeds wat sceptisch ten aanzien van het fenomeen van kennisdeling. Maar wij zijn er inmiddels van overtuigd dat kennisdeling een must is om samen tot een hoger plan te kunnen komen en dat werkt pas echt!

 

Abonneer jezelf op onze artikelen