VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
26 maart 2014 - Maarten van Ham

Inbound marketing is een olievlek

 

Interview Maarten van Ham gehouden door Freek Janssen voor Inbound Industry

‘Inbound Marketing’? Ik weet wel wat het is hoor, maar kun je het nog eens uitleggen? media_xl_594687

“Inbound marketing is het online gevonden worden op termen waarop je graag gevonden wordt en je klant zoekt. Je zet kennis (content) online en zorgt dat de klanten je vinden. Dit in tegenstelling tot klanten vermoeien met ongewenste reclameboodschappen waar niemand op zit te wachten.”

De bouwwereld denkt al gauw van zichzelf dat ze achter loopt. Geldt dat ook voor inbound marketing?

“Er zijn beperkt voorbeelden die het tegendeel bewijzen. Wel is onze branche enorm in ontwikkeling en komt de ware klantvraag meer en meer centraal te staan. Goede content die antwoord geeft op de vragen waar de klant ‘s nachts wakker van ligt is een sleutel tot het beter gevonden worden en een kans je échte toegevoegde waarden als organisatie te laten zien. Je hebt hierbij ook de kans om je medewerkers als experts op bepaalde gebieden naar voor te schuiven. Bijkomend voordeel is dat je logo een gezicht krijgt. En mensen doen immers liever zaken met mensen dan met logo’s.”

Hoe leg jij op een verjaardag uit wat je op je werk doet?

“Als het goed is hebben ze dat al online gevonden? (*lacht*) Meestal geef ik aan een match te willen maken tussen vraag en aanbod. Verder heb ik een hele diverse commerciële functie. Op dit moment ben ik naast mijn werkzaamheden voor tenders en prekwalificaties bij aanbestedingen druk met het uitrollen van de inbound marketingstrategie binnen alle werkmaatschappijen van VB Groep. We zijn decentraal met een pilot gestart en na gebleken succes wordt dit nu centraal uitgerold. Erg leuk om dit mee vorm te mogen geven.”

Wie is je grootste voorbeeld op het gebied van inboundmarketing?

“Voor mij absoluut Gary Vaynerchuk, de echte koning als het gaat om de integrale inzet van social media en content inzetten om business te maken. Hij is al op zeer jonge leeftijd als ondernemer begonnen. Wat hem uniek maakt is dat hij doorheeft waar de klant zich morgen gaat bewegen. Erg inspirerend zijn zijn keynote speeches op YouTube. Daarnaast is zijn boek Jab, Jab, Jab Right Hook een echte aanrader.”

 

Het is vaak nog best lastig om de directie en collega’s te overtuigen. Is dat gelukt (en zo ja, vertel ons hoe!)?

“Op zich krijg ik erg veel ruimte om de inbound marketing strategie te implementeren. Ideeën vormen is één, maar je zult toch de kennis van collega’s in moeten zetten om succesvol te zijn. Wat voor ons goed werkt is klein beginnen met enthousiastelingen en dit vervolgens als een olievlek binnen de rest van de organisatie te verspreiden. We doen dit zowel top-down als bottom-up: de groepsdirectie heeft klantprofielen (buyer-personas) mee in beeld gebracht. Hieruit komen belangrijke onderwerpen waarvan wij weten dat de klant wakker ligt. Hieruit filteren we belangrijke onderwerpen waar we blogs over schrijven. Daarnaast laten we enthousiastelingen ook schrijven over thema’s waar zij op dat moment actief mee zijn of veel kennis over hebben. Op deze manier waarborgen we dat de content authentiek is en écht dicht bij de collega’s liggen. We spiegelen dit aan de onderwerpen van de organisatie zodat de verhalen dicht bij de identiteit van de organisatie blijven.”

Stel dat je één tip mag geven om morgen te beginnen met inbound marketing. Wat zou je adviseren?

“Begin klein, en laat de tussentijdse resultaten aan zoveel mogelijk collega’s zien om breed draagvlak te creëren. Verder heeft het mij erg geholpen om te luisteren naar collega bedrijven en overige experts welke hier ook mee aan de slag zijn. Voor de business to business is Inbound Industry hiervoor een mooi platform. Vandaar ook dat wij onze kennis hier graag delen. Verder geldt: proberen, testen, bijsturen. Voor ons viel op dat al op zeer korte termijn  de eerste resultaten zichtbaar waren. We blijven hierbij pionieren en leren. Dit is alweer meer dan één tip merk ik… (*lacht weer*) Ach het is immers ook zo’n leuk en leerzaam proces!”

Dit interview werd gehouden door Freek Janssen en verscheen eerder op Inbound Industry