VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
frank egelmeers
23 mei 2018 - Maarten van Ham

Frank Egelmeers (Heezen): "Rabobank Circular Economy Challenge daagt ons uit na te denken over innovaties"

frank egelmeersOm vast te kunnen stellen waar VB Groep op dit moment staat in de transitie naar een duurzamer bedrijf, heb ik Frank Egelmeers van Heezen sloop- en grondwerken BV geïnterviewd. Dit leek mij een goede stap om meer inzicht te krijgen in wat bedrijven met vergelijkbare grootte aan duurzaamheid doen. Heezen BV is van huis uit een sloopbedrijf wat door M. (Mathijs) Heezen in 1956 is opgericht. Door de jaren heen heeft Heezen BV haar werkzaamheden uitgebreid naar de asbestsanering, staalwerk en infratechniek. Momenteel is het bedrijf in handen van de 3e generatie en werken zij aan de continuïteit van het bedrijf. Heezen is tevens aangesloten bij de The Natural Step om duurzaamheid vorm te geven binnen hun bedrijf.

Als eerste vroeg ik me af hoe een bedrijf als Heezen terecht is gekomen bij The Natural Step. Frank gaf aan dat Heezen veel samenwerkt met woningcorporaties als Woonbedrijf en `thuis alsook bijvoorbeeld de Gemeente Eindhoven. Het was dan ook een logische stap voor Heezen om te onderzoeken of Heezen dezelfde kernwaarde qua duurzaamheid kan hanteren als enkele van haar vaste partners.

Doordat Heezen BV al veel deed aan duurzaamheid, hebben zij minder radicale veranderingen door moeten voeren binnen het bedrijf en de manier waarop er gewerkt werd. Heezen was altijd al bezig met de afzet van materialen conform de ladder van Lansink. Frank Egelmeers heeft samen met Thijs Heezen een traject opgezet waarbij in eerste instantie de uitvoerders een sessie hebben gedaan met Berend Aanraad en Paul van Enckevort om men in te laten zien wat zij allemaal al goed deden. Daarna werden doelen vastgesteld voor de toekomst conform het backcasting model.

In elk bedrijf heb je te maken met verschillende soorten personeel. Oudere mensen zullen anders omgaan met dit thema dan mensen uit een jongere generatie. De oudere generatie is daarin meer vatbaar voor veranderingen waarbij er meer weerstand zal optreden. Heezen BV heeft door inzichtelijk te maken wat voor verschil het personeel zelf teweeg kan brengen en wat het oplevert voor het milieu en hun (klein)kinderen, het grootste deel van de weerstand weg kunnen nemen. Ook merkte zij dat wanneer het personeel mee mag denken met het uitdragen van de juiste visie dit veel begrip en medewerking oplevert voor de directie.

Voor het onderzoek wat ik uitvoer is het belangrijk om vast te stellen wat er veranderd is sinds men zich aangesloten heeft bij The Natural Step. Op die manier kunnen VB Groep en Heezen wellicht van elkaar leren. Heezen heeft niet zozeer een transitie meegemaakt sinds zij aangesloten zijn bij The Natural Step. Stiekem deden ze al heel veel aan duurzaamheid maar gingen ze er niet bewust mee om. Afval werd bijvoorbeeld altijd voor zoveel mogelijk geld verkocht, wat in deze sector betekend dat het teruggebracht wordt in het systeem. Naast dat ze er niet zo bewust mee om gingen, zijn ze vooral vergeten te vertellen tegen de buitenwereld wat zij al deden aan dit onderwerp, al zijnde hun “tweede natuur”. Wanneer je dat doet, mis je veel voordelen van duurzaam ondernemen. Als men weet dat jouw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid zal er meer empathie ontstaan, wat zich uit zal drukken in omzet, klanten en wellicht winst.

Bij duurzaam denkt men meestal aan groen en energiezuinig, echter bestaat duurzaamheid ook voor een deel uit een maatschappelijk aspect. Hoe ga je met je personeel, je omgeving en je klanten om? Heezen geeft iedereen een kans. Daarentegen is de drempel bij ook lager dan bij VB Groep, zij kunnen altijd “handjes” gebruiken, meer dan een bouwbedrijf. Er wordt bij Heezen BV veel waarde gehecht aan de fysieke gesteldheid van haar personeel. Zo kunnen medewerkers die er al een lange tijd werkzaam zijn, ontlast worden en zich ontwikkelen tot magazijnmedewerker, heftruckchauffeur of vrachtwagenchauffeur. Op die manier proberen zij het personeel tevreden én gezond te houden.

Natuurlijk gaan er ook nog dingen niet goed genoeg bij Heezen BV. Ze zouden nog beter op zoek kunnen gaan naar de eindgebruiker van afval wat vrijkomt bij de sloop. Bijvoorbeeld groothandels en afbouwbedrijven. Dit willen ze bereiken door deel te nemen aan de “Rabobank Circular Economy Challenge”, hierbij worden bedrijven uit de regio uitgedaagd om nieuwe ideeën en innovaties te bedenken ten gunste van circulaire economie.

Qua bewustwording is Heezen goed op weg, desondanks kan het altijd beter bij de ca. 230 medewerkers. Heezen wil naast het duurzaam ondernemen ook bijdragen aan de circulariteit van de bouw door een eigen online bouwmarkt te openen. Hier worden grondstoffen en producten op aangeboden die voortvloeien uit de sloop van een pand. Op die manier worden deze stoffen een 2e leven gegund. Deze zal nog voor de bouwvak 2018 online zijn.

Als afsluiting mag er geconcludeerd worden dat Heezen BV sterk in haar schoenen staat als het om duurzaamheid gaat en de daarbij horende visie. Sinds zij lid zijn van The Natural Step zijn ze meer bewust van wat deze denkwijze oplevert voor hen maar ook voor het milieu en de omgeving waarin zij opereren. Ik zou zeggen: ga zo door!

Abonneer jezelf op onze artikelen

 Tim

Deze blog werd geschreven door Tim Borrenbergs, stagiair Fontys Hogescholen Vastgoed & Makelaardij