VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
5 december 2013 - Mandy Helmhout

Een kijkje achter de schermen bij de calculatie afdeling

Om zoveel mogelijk ervaring op te doen tijdens mijn stage wilde ik me graag verdiepen en meelopen met de verschillende afdelingen die aanwezig zijn bij Huybregts Relou. Zo ook bij de afdeling calculatie. Tijdens mijn stage loop ik mee met werkvoorbereiders. Mijn werkzaamheden bestaan onder anderen uit het spiegelen (vergelijken) van offertes en deze dan aan de hand van de werkbegroting vergelijken. Tijdens het opstellen van de spiegels vroeg ik me af waar al deze informatie vandaan kwam die ik terug las in de werkbegroting. Tijdens het spiegelen was het vanzelfsprekend dat de werkbegroting erlangs werd gelegd en dat er werd gekeken of deze prijzen die onderaannemers aanboden in de buurt lagen van de bedragen in de werkbegroting. Maar waar kwamen al deze cijfers en informatie vandaan? Tijdens mijn week op de calculatie afdeling ben ik hier proberen achter te komen.

23Toen ik om 08:00 op de afdeling calculatie aankwam stond er een computer voor me klaar met daarbij een liniaal, rekenmachine, potlood en allemaal verschillende kleuren stiften. Onder het genot van een kopje koffie vertelde Marcel van Moorsel mij wat de stappen zijn die doorgelopen moeten worden om tot een prijsvorming te komen. Dat het lastig was om een begroting op te stellen was me al wel duidelijk. Maar dat er zoveel bij kwam kijken had ik niet verwacht. Het programma waar alle werkbegrotingen en inschrijfbegrotingen in worden gecalculeerd is Ibis Trad 6.52. Hierin is een moederbegroting gemaakt waar alle onderdelen die voorkomen in de bouw staan vermeld. De onderdelen uit de moederbegroting zijn gesplitst in de verschillende soorten en afmetingen waar een bijbehorende prijs aan hangt. Door middel van de gegevens uit de moederbegroting kunnen verschillende begrotingen worden opgesteld.

Bij het opstellen van een inschrijfbegroting begin je bij het doorspitten van het bestek en de tekeningen die een opdrachtgever aanlevert. Hier staan al de wensen en eisen voor het bouwproject in. Aan de hand van deze stukken wordt er een begin gemaakt aan de begroting. Een aantal producten en materialen die gebruikt moeten worden zijn prijsafhankelijk op de markt. Voor deze onderdelen worden verschillende offertes aangevraagd om hier vervolgens een prijsvergelijking van te kunnen maken.

Als de begroting is afgerond ben je er nog niet. Om van een begroting een goede inschrijfbegroting met de juiste prijs te maken is lastig. Zoals iedereen weet ligt de bouw een beetje op zijn gat, langzaam begint dit beter te worden. Maar om een opdracht binnen te halen moeten er scherpe prijzen op papier staan. Dit houdt in dat er gestreept moet worden in prijzen uit de inschrijfbegroting. Het is natuurlijk altijd de vraag, hoe ver wil je gaan om een project binnen te halen. Er zijn altijd aannemersbedrijven die een bodemprijs aanbieden waarbij het bijna onmogelijk is om het van te bouwen maar ook lastig is om daar tegenaan te boksen. Er zijn helaas een hoop bedrijven die het nu moeilijk hebben en blij zijn als ze een project binnen hebben gehaald ook al is het bijna onmogelijk hier winst op te maken. Dus het komt ook wel eens voor dat er verslies wordt gedraaid vanwege een lage prijszetting op de inschrijfbegroting. En dit ook alleen wordt gedaan met de gedachte om continuïteit te waarborgen en personeel aan de gang te houden. De vraag is of dit de ideale situatie is voor een opdrachtgever. De twijfel dat een bedrijf op het randje werkt en erg dicht tegen een faillissement aan zit. Gelukkig is Huybregts Relou een gezond bedrijf en heeft het een gezonde ordeportefeuille. 

Als ik er zo tegenaan kijk is de goedkoopste prijs niet altijd de beste optie. Om een goede inschrijfbegroting op te kunnen zetten moet je een goed inzicht hebben op iedere euro die genoteerd staat. Zomaar een aantal euro’s schrappen is natuurlijk niet de bedoeling. Goed inzetten op welke posten bespaard kan worden en op welke posten toch echt iets extra’s aan de kant moet worden gezet, is iets waar goed over nagedacht moet worden. Hierbij is het van groot belang dat kwaliteit voor de klant en eindgebruikers centraal staat.

Ik vind het erg knap dat iemand naar een bestek en een aantal tekening van een project kan kijken of naar een gebouw kan kijken en met deze informatie een schatting kan geven wat de waarden of de kosten zijn. Dit is een eigenschap die je moet ontwikkelen om een goede calculator te worden. Ik zou persoonlijk tegen het feit aan lopen bij het calculeren dat je een hele tijd bezig bent met het opzetten van bijvoorbeeld een inschrijfbegroting en dat de kans er altijd is dat je als bedrijf niet wordt gekozen voor een project. Dit zijn wel tegenslagen die je moet kunnen accepteren. Maar des ten mooier als je wel wordt geselecteerd als bedrijf. Een ander belangrijk punt is dat je natuurlijk ook altijd scherp moet blijven. Ik heb wel gemerkt tijdens het opmeten van plattegronden en cijfers notering in Ibis Trad dat je altijd scherp moet blijven. Een foutje is zo gemaakt, maar een verkeerd of een cijfertje te veel kan al een erg groot verschil maken in de uiteindelijke prijs.

23.1