VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
12 september 2014 - Rens van Doremalen

Conceptengineering, een kijkje in de keuken!

kitchen-85270_640Graag geef ik jullie eens een kijk in de keuken bij de afdeling engineering van Huybregts Systeembouw. Om jullie eens te informeren waar wij ons zo druk mee bezig houden.

Voor de vakantie zijn we erg druk geweest met verschillende conceptenselecties. Dit betekend dat we vanuit de HSC gedachte aanbiedingen doen. HSC staat voor Huybregts Systeembouw Concept. Elk HSC concept biedt een oplossing voor verschillende wensen van opdrachtgevers, zoals appartementen, gezinswoningen en dan in alle gradaties van energiezuinigheid, maar ook dak opbouwen, seniorenwoningen, mantelzorgwoningen etc.

 

Dit zijn dus gebouwen benaderd vanuit het HSC basisprincipe. Een conceptueel gebouw is dan ook een vanuit de praktijk benaderd gebouw met een kloppende kosten/prestatie verhouding.

We hebben dan ook een team van vaste partijen die het concept goed kennen. Zij denken met ons mee om op hun gebied de gevraagde prestatie, zo slim mogelijk in te vullen. Een goed voorbeeld hiervan is de energieprestatie van de woning. Velen van de keuzes die er worden gemaakt bij het samenstellen van bijvoorbeeld een woning hebben effect op hoe energiezuinig de woning wordt. Daarnaast heeft elke keuze niet alleen gevolgen in de kosten maar ook in kwaliteit. Hierin moet wij dus een balans vinden die voor de opdrachtgever aantrekkelijk is.

Bij een conceptenselectie bieden we dus niet aan op basis van een bestek en aangeleverde bestektekeningen, maar vanuit onze eigen bewezen HSC concepten en de door de opdrachtgever opgestelde prestatie-eisen. De opdrachtgever heeft zo ook echt iets te kiezen. En wij trachten hen met onze ideeën te verleiden.

 

Bij conceptenselecties is de kans op slagen op meer vlakken te beïnvloeden dan alleen prijs en dat is dan ook waar we ons vooral mee bezig houden. De aanbieding niet alleen kostentechnisch interessanter is maar dat ook de prestatie van een van de aanbieding wordt beloofd.

 

 

detail_west_4

 

 

 

Abonneer jezelf op onze artikelen