VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
24 februari 2014 - Bob Kraakman

Bouwtechnische Bedrijfskunde: een stage in Hartje Waalre

Goedendag lezers en geïnteresseerden, doormiddel van dit forum ga ik enkele blogs schrijven over mijn stageperiode bij Huybregts Relou en andere verwante onderwerpen. Ik loop de komende maanden dus stage bij Huybregts Relou op het project ‘’Wonen Hartje Waalre’’. Ik heb tijdens mijn MBO periode stage gelopen op het project Meerrijk toen de tijd als stagiair bij van straten bouw. Echter heb ik hier wel het eerste contact gelegd met Huybregts Relou en zij met mij. Omdat dit van beide kanten als positief is ervaren, ging mijn voorkeur voor mijn beroep specifieke stage op het HBO uit naar Huybregts Relou. Ik had het geluk dat ze mijn naam ook onthouden hadden en daarom nu werkzaam ben op het project ‘’wonen hartje Waalre’’. Ik zal de eerste periode op het hoofdkantoor werkzaam zijn bij de werkvoorbereiding van het project en later met de uitvoering op locatie komen te zitten. Om daar meer ervaring op te doen in de realisatiefase.Het is naar mijn idee een mooie kans dat ik kort voor de start bouw al een korte periode meedraai op het project. Een kans die niet alle stagiaires hebben. Normaal gesproken kom je een project binnen ruim voor de realisatie en zal je dus enkel het project fysiek zien groeien wanneer je er toevallig voorbij rijdt na je stage, of rol je een project binnen wanneer het al opgestart is en dus al loopt.Nu heb ik de kans om mee te maken wat er kort voor de start bouw geregeld moet worden, wanneer de uitvoerder naar het project verkast. En uiteraard mijn eigen idee over deze beslissingen ontwikkelen. Is het tijdstip dat de uitvoerder nadrukkelijk betrokken wordt in het project logisch, of loopt dit zo omdat men het simpelweg altijd zo doet. En wie maakt de keuze en op basis waarvan of de werkvoorbereider op de projectlocatie komt te zitten of op kantoor blijft. Het zijn onderwerpen die niet behandeld of nauwelijks worden tijdens je studie, omdat het dan vaak puur om de theoretische kennis gaat en men er misschien te vaak vanuit gaat dat dit in één lijn loopt met de praktijk.Wonen Hartje Waalre is een project in het centrum van Waalre. Op het terrein waar vroeger de Linnenweverij van Dijk & Zonen stond, gaat een nieuw woongebied gerecreëerd worden. In totaal komen er 12 rij- en hoekwoningen en 2 twee-onder-een-kap woningen, 2 vrijstaand geschakelde woningen en 2 appartementen gebouwen met 24 en 12 appartementen. Het zijn luxe en traditionele woningen met authentieke details en een ea82697ed9755e975f3c7d735db2070c_XLtraditionele uitstraling. In fase 1 worden de twee-onder-een-kap woningen, vrijstaand geschakelde woningen en het appartementencomplex met 12 appartementen gerealiseerd. Nu ik alweer enkele weken werkzaam ben op het kantoor, merk ik dat ik er gemakkelijker weer inrol dan zelf verwacht, de werkzaamheden zijn herkenbaar en de bouwkundige kennis die ik tijdens mijn voorgaande stages en werk al heb opgedaan komen goed van pas. Toch zijn er iedere dag weer nieuwe dingen te leren, het zijn de kleine onduidelijkheden die de grote oplossingen bieden. Als een domino effect valt dan alles op zijn plaats. Via deze blog zal ik gedurende mijn stage af een toe een kijkje geven in mijn ervaringen en werkzaamheden. Waardoor ook ik zelf er achteraf op terug kan kijken.

 

Abonneer jezelf op onze artikelen