VB Groep Blog

Op dit online platform willen wij u inspireren met onze kennis en ervaringen over actualiteiten en innovaties in de bouw- en vastgoedbranche. De blogs worden geschreven door medewerkers van VB Groep en haar werkmaatschappijen.
Berend Aanraad, The Natural Step
9 mei 2018 - Maarten van Ham

Berend Aanraad: “Omslag bij opdrachtgevers zorgt voor versnelling duurzaamheid in de regio”

Berend Aanraad, The Natural StepTijdens het onderzoek wat ik uitvoer voor VB Groep kreeg ik de kans om een interview te houden met Berend Aanraad, directeur van The Natural Step Nederland. Berend is een man uit de regio en kent deze dan ook zeer goed. Hij heeft een aantal jaar bij van Gansewinkel gewerkt waarna hij door een project waar hij aan bijdroeg geïnspireerd is geraakt door duurzaamheid. Als gevolg van die inspiratie heeft hij samen met een aantal organisaties het ICSE opgericht. De stichting waar hij zelf voor werkte hield zich bezig met het vertalen van organisatiestrategieën op het gebied van duurzaamheid naar de werkvloer. Een tijdje daarna kwam hij in contact met The Natural Step. Vervolgens ging het hard: ongeveer anderhalf jaar later heeft hij het TNS kantoor in Nederland geopend.

Hoe werkt The Natural Step? The Natural Step begeleidt bedrijven in het verduurzamen van hun processen, maar hoe dan? "De organisatie leidt medewerkers op om op een andere manier na te gaan denken over het werk wat ze doen. Wat voor impact hebben mijn werkzaamheden nou op de rest van mijn omgeving? Als de medewerkers zich deze vragen gaat stellen, zijn we op de goede weg! Daarnaast gaan ze samen met het bedrijf hun visie op het gebied van duurzaamheid vormen. Uiteindelijk is het doel van deze begeleiding dat het bedrijf hierna zelf kan bewegen op het gebied van duurzaamheid, op een andere manier gaat werken en zich bewust is van haar omgeving en de impact die zij daarop uitoefent. Naast de begeleiding komt The Natural Step ook met initiatieven zoals het WonenLab. Dat is een platform wat opgezet is door The Natural Step in samenwerking met gemeenten, bedrijven en woningcorporaties. Het moet de kennisdeling tussen deze partijen versnellen en ons dichterbij duurzaamheid brengen."

Volgens Berend is de bouwsector hard vooruitgegaan de laatste jaren. Dat kwam voornamelijk doordat er een omslag plaatsvond bij opdrachtgevers uit de regio. "Tot een aantal jaar geleden werd elk project tot elk detail “dichtgetimmerd”, er was geen ruimte voor eigen inbreng en innovatie. Dan heb je als bouwbedrijf ook geen keus, toch? Doordat wetten strenger werden en men andere behoeftes kreeg, gingen ook gemeenten meer waarde hechten aan duurzaamheid. Woningcorporaties en andere opdrachtgevers volgden deze trend en toen ontstond er ruimte voor innovatie en eigen inbreng bij de aanvraag van een project. Dat was ook het moment waarop bouwbedrijven uit de regio meer aandacht moesten en gingen besteden aan duurzaamheid. Deed je dat niet? Dan werd je als ouderwets en maatschappelijk onverantwoord gezien."

Ook was ik benieuwd hoe andere landen ervoor staan op het gebied van duurzaamheid. Omdat The Natural Step een internationale organisatie is, kon Berend mij daar een goed beeld van geven. "In Europa lopen veel landen achter op Scandinavië. Daar komt de term “duurzaamheid” tenslotte vandaan. Opvallend is dat een land als China meer in Clean-Tech investeert dan alle andere landen bij elkaar! Ook landen als India zijn een voorloper op dat gebied. Dat komt omdat ze daar op andere vlakken dermate achter lopen dat ze makkelijker en sneller iets nieuws kunnen toepassen. In Nederland moeten we dan eerst afscheid nemen van “het oude” en dat heeft wel even tijd nodig."

Als afsluiting was ik erg benieuwd hoe MKB-ers met duurzaamheid om moeten gaan, omdat ik zelf de mening had dat grote bedrijven meer tijd en geld in dit thema konden investeren dan kleinere bedrijven waar 25 mensen in dienst zijn. Na het gesprek zie ik toch in dat het bij MKB-ers makkelijker is om ineens het roer om te gooien. Vaak staat er één directeur aan het hoofd die ook de beslissingen neemt. "Bij grote bedrijven heb je vaak een bestuur of een groep aandeelhouders die ook wat te zeggen hebben. Wanneer de directie de juiste manier van denken heeft aangenomen, moeten zij zich gaan afvragen welke impact zij hebben op hun omgeving en het milieu. Om hun stip op de horizon vast te stellen kunnen zij zich afvragen hoe het zou zijn wanneer deze impact verdwijnt. Als laatste moeten er stappen vastgelegd worden die hen dichterbij hun stip brengt. De werknemers spelen hierin een sleutelrol. Als het slim wordt aangepakt hoeft het niet veel geld te kosten, alleen in begin kost het wat tijd waar je alleen maar profijt van hebt."

Ik vind dat elk bedrijf een maatschappelijke voorbeeldfunctie bekleedt en zich daarnaar moet gedragen. Natuurlijk kan niet alles zomaar en acuut veranderd worden maar als de intentie er is zal tijd de rest doen.

Abonneer jezelf op onze artikelen

Tim Borrenbergs

Deze blog werd geschreven door Tim Borrenbergs, stagiair Fontys Hogescholen Vastgoed & Makelaardij