Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw

Geschreven door: Ivo Haarmans

18 oktober 2016

Even voorstellen..

Wij zijn Ivo Haarmans en Tim van der Steen. Momenteel zitten wij in het 4e schooljaar van onze studie bouwtechnische bedrijfskunde op Avans Hogeschool in Tilburg. Als laatste fase van onze opleiding zijn wij begonnen met afstuderen bij Huybregts Relou. Ons afstudeeronderzoek richt zich op het aantonen van kwaliteit in de realisatiefase van een bouwproces en de aankomende Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw.

Wet Kwaliteitsborging voor de Bouw

Met het oog op de toekomst is Huybregts Relou volo

Lees verder

Topics: Bouwen

Klant Contact Centrum bestaat een jaar

Geschreven door: Remco Brave

28 juli 2016

Klant Contact CentrumSmeets Groep is betrokken bij diverse ketensamenwerkingen voor dagelijks onderhoud. Een aantal corporaties heeft begin 2015 gevraagd om de intake van de telefonische reparatie verzoeken van hen over te nemen. Huurders bellen nu rechtstreeks naar ons Klanten Contact Centrum. Dit KCC verzorgt de intake en maakt direct een afspraak met bewoners.(“one call does it all”) Niet alleen voor onze eigen vaklieden, maar ook voor co-makers. Voor de bewoner heeft dit als voordeel dat hij direct weet waar hij aan toe is, waardoor de klanttevredenheid stijgt.

Voor ons was dit een hele nieuwe dienst. We moesten de telefoontjes aannemen op werkdagen, maar ook tijdens pauzes en vakantieperiodes. Al snel kwamen we tot de conclusie dat het

Lees verder

Topics: Bouwen

Na 5 maanden een mooi resultaat

Geschreven door: Robin Neggers

23 juni 2016

Huybregts_Relou_Ster.png

Mijn naam is Robin Neggers, ik ben negentien jaar oud en ik ben tweedejaars student aan de opleiding Communicatie op Fontys Hogeschool te Eindhoven. Ik heb negentien weken lang een stage gevolgd bij Huybregts Relou in de richting communicatie/marketing. De stage was bedoeld als meewerkstage, voor mij om al de kennis geleerd tijdens mijn opleiding toe te kunnen passen in de breedste zin van de praktijk en persoonlijk voor mij om meer te ontdekken van het brede werkveld waarin we zitten.

Lees verder

Topics: Bouwen, Ontwikkelen

De 7 + 1 verspillingen volgens LEAN

Geschreven door: Youri Vereijken

17 mei 2016

muda.pngVolgens LEAN zijn er 7 soorten verspillingen (Muda) die in een proces kunnen zitten. LEAN zegt ook dat het maar om 2 dingen gaat, namelijk: waarde genereren voor de klant en het voorkomen van verspillingen. Alles wat geen waarde toevoegt aan het product in de ogen van de klant, is verspilling. Daarom streeft LEAN er ook naar om binnen een proces alleen processtappen te hebben die waarde toevoegen.

 

Lees verder

Topics: Bouwen, Ontwikkelen

Extern onderzoek customer journey geeft interne organisatie (meer)waarde

Geschreven door: Maarten van Ham

10 mei 2016

number-146029_960_720.png

Sinds enige tijd hebben wij ons als doel gesteld door te willen groeien naar een organisatie welke door klanten wordt beoordeeld met een 9+. Voor wie de boeken van onder andere Stephan van Slooten kent over de 9+ organisatie zal dit niet nieuw klinken.

 

Focus niet alleen op touchpoints
Door willen groeien naar een 9+ is ambitieus. Niet in de laatste plaats doordat deze strategische keuze invloed heeft op de gehele organisatie.

Lees verder

Topics: Bouwen, Ontwikkelen

    

Volg ons op

Over dit blog

We gebruiken dit online platform om kennis en ervaringen met betrekking tot actualiteiten en innovaties binnen de bouw- en vastgoedbranche te delen. Alle blogs zijn geschreven op persoonlijke titel.

Onder de vlag van VB Groep opereert een groep solide ondernemingen actief op het gebied van Ontwikkelen, Bouwen en Beleggen.  De groep is landelijk actief, maar de focus ligt op Midden- en Zuid-Nederland. 

Lees meer over VB Groep

Abonneer jezelf

Artikelen per onderwerp